Huzurlarınızda iPhone 4

iphone4

Beklediğimiz resmi açıklama geldi artık hayatımızda iPhone 4’te olacak.Neden beklediğimiz dediğimi sorarsanız çünkü bazı yabancı bloglara resimleriyle birlikte iPhone 4 çıkacağı haberleri sızmıştı.

Ben iPhone 4 ismiyle değil de iPhone 4G ismiyle çıkacağını tahmin ediyordum ama görücüye iPhone 4 olarak çıkması beni şaşırttı.Beklediğimiz resmi açıklamayı tahmin edebileceğiniz gibi Steve Jobs tarafından yapıldı.

Özelliklere gelecek olursak iPhone OS olarak bildiğimiz işletim sistemi yeni telefonla iphone4abirlikte artık kısaca iOS 4 olarak adlandırılacak.Yeni iPhone 4 te 2 kamera bulunuyor ve arkada ki kameranın 5mp çözünürlüğe sahip ve flaşa sahip olması video ve fotoğraf çekimlerinin gayet güzel olacağının sinyallerini veriyor ayrıca yeni telefonla çekeceğimiz videoları telefon üzerinden ayrıntılı düzenleme şansına sahip olacağız.

iphone4as Yeni ve önemli özelliklerinden biriside ekran üzerindeki piksel yoğunluğu tam 4 kat artırılmış olması.Böylelikle iPhone 4 sahip olacaklarının çok kaliteli ve çok net bir ekrana sahip olacaklar şöyle izah edeyim ekranda inç başına 326 piksellik bir kalite elde edilmiş düşünün.

İşlemcisi aynen iPad'lerde de kullanılan A4 işlemcisi olarak iPhone 4 'te karşımıza çıkacak.iOS4'te dikkat çeken özelliklerden biriside iBooks uygulamasıymış.Bu uygulama sayesinde PDF dahil pek çok formattaki elektronik kitap internetten indirilerek iPhone 4 ile okunabilecek.

Yeni iPhone 4'ün fiyatıda16GB'lık versiyonun fiyatı 199 dolar, 32 GB'lık versiyonunki ise 299 dolar olarak açıklanmış.Ayrıca iPhone 4 bu ayın 24'ünde satışa sunulacak ve 24’ünden sonra bir daha iPhone 3G artık üretilmeyecekmiş.

Load disqus comments

1 yorum: