Blogger blogunuzun hitini arttırın.

blogunuzun hitini arttırın

Ben saten hep derim bir blogger'ın en çok istediği şey yazılarının okunmasıdır.Bir blogunuz olsun en iyi bloggerlara taş çıkartacak değerde yazılarınız olsun ama okunmasın? Bloggerın yazdıklarının okunmaması bence o bloggerın yazma hevesinide kırıyor.Ama bu fazla abartılmamalıdır yani belirli bir ziyaretçi kitleniz var ama siz daha çok istiyorsunuz bu zamanla ve siz yazı yazdıkça artıcaktır.

Yazılarınızınn okunması için bir kaç ipucu ile başlayalım.

1-Arama motorlarıyla aranız iyi olsun.

Blogunuzu özellikle google olmak üzere diğer arama motorlarına(yahoo,bing...) ekleyin.Neden özellikle google diye sorarsanız bu yazıyı okuduğunuza göre büyük ihtimak Türkçe içerik üreten bir blog sahibisiniz,istatisklere göre Türk internet kullanıcalarının %90'nı google kullanıyor diğer kullanıcalar ise sırasıyla yahho,bing... diye sıralanıyor.

2-Google'ı sevin, o da sizi sevsin...

Türk internet kullanıcıları %90 google kullanıcısı demiştik,bu çok büyük bir rakam yani sizin ziyaretçilerin %90 googledan geleceğini düşünürsek googleyi unutmamalıyız.Bu yüzden blogunuzun istatistik hizmeti veren analytics ve makalelerinizi googleye indexlemek için webmaster webmaster tools servisine ekleyin.

3-İçeriğiniz...

Yazıma başlarken 'Ben saten hep derim bir bloggerın en çok istediği şey yazılarının okunmasıdır' dedim.Dediğim gibi yazılarının okunmasıdır Ama sizin 3-5 yazınız varsa hiçde kullanıcılardan hit beklemeyin.Sitenizin bol içerikl, olmasını sağlayın insanların arşivde gezerken kaybolmasını sağlayın.Ama makaleler yazarken kopyala-yapıştır(copy-paste)yapmayın bu belkide en önemlisidir hemde arama motarlarının en sevmediği işlem.Düşünsenize yazacağımız yazımız bir haber olsun ve bu haberden binlerce sitede aynı haber var sizce bu yazınızın okunma şansı nedir? veya siz bir sitede okuduğunuz yazıyı başka sitede okurmusunuz?Bu yüzden özgün içerik çok önemlidir veya yazılmış bir makaleyi siz farklı bir açıdan bakarak yazarsanız bu yazdığımız yazıda özgün içerik olarak geçer.

4-Sosyal Ağlar

Twitter, Friendfeed, Facebook popüler sosyal paylaşım ağlarını sonuna kadar sömürün ve sitenizi tanıtmanın yanında başka bloggerla arkadaşlık kurmaya çalışın.Ve olabildiğinizce aktif olamaya çalışın ve kendinize yeni izleyiciler kazandığınızı fark edeceksiniz.Ayrıca sosyal ağlardan kazandığınız blogger arkadaşlarınızda sitenizi takipte oldukları için sizin herhangi bir yazınızdan etkilendikleri takdirde onlarda yazacakları o yazıda sitenize link vereceklerdir böylece yeni ziyaretçiler kazanacaksınız.

Diğer Blogger Blogunuzun hitini arttırın konusunda Tasarım,Bloggerda Seo,Baclinkten bahsedeceğim.Esen kalın.

Load disqus comments

3 yorum