Gizli numara kapatma kodu

Gizli numara engelleme servisiyle artık her isteyen abone, gizli numarayla arayan numaraları telefon açmadan engelleyebiliyor bu da istenmeyen gizli numarayla musallat olan (bana olduğu gibi) sapıklardan kurtulmamıza olanak sağlıyor.Ayrıca gizli numara engelleme servisi ücretsiz.

Vodofone aboneleri için:

Benim gibi vodofone aboneleri telefonlarını gizli numaralara kapatmaları için yapması gereken işlemler çok basit.My Vodofone şifrelerini yazdıktan sonra boşluk bırakıp GIZLI AC yazıp 7048 göndermeleri yeterli olacak.Eğer servisi kapatmak isterseniz My Vodofone şifrenizi yazıp boşluk bıraktıktan sonra GIZLI KAPAT yazıp 7048 göndermeniz gerekecektir.Ayrıca bu işlemi My Vodofone'den yapabilirsiniz.

Turkcell aboneleri:
Turkcell aboneleri hatlarını gizli numaraya kapatmak için cep telefonlarından *253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmaları yeterli. Servisi iptal etmek ve gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek için #253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmanız yeterli oluyor. Bu işlemler sadece bir kereye mahsus yapılıyor. Her arama için tekrar tekrar ayarlamak gerekmiyor. Bu işlemi isterseniz Turkcell Online İşlem Merkezi’nden de yapabilirsiniz.

Avea aboneleri:
Avea aboneleri hatlarını gizli numaraya kapatmak için cep telefonlarından *253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmaları yeterli. Servisi iptal etmek ve gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek için #253#’yi tuşlayıp arama tuşuna basmanız yeterli oluyor. Bu işlemler sadece bir kereye mahsus yapılıyor. Her arama için tekrar tekrar ayarlamak gerekmiyor. Bu işlemi isterseniz Avea Web İşlemleri menüsünden de yapabilirsiniz.

Not: Avea ve Turkcell aboneleri için kaynak buradan aldım…

Load disqus comments

0 yorum