Nesli tükenen hayvanlar

Asya'dan Avrupa ve Afrika'ya kadar doğal ortamlarında yaşayan fakat soyları neredeyse tamamen tükenme aşamasına gelen dünyanın en ilginç hayvanları:
İngiliz Çevre Örgütü Zoological Society of London soyu tükenen dünyanın en tuhaf 10 hayvanını koruma altına almak için yeni bir proje başlattı.

Proje kapsamına alınan hayvanların en önemli özelliği benzersiz olmaları. Yalnızca Çin'in Yangtze nehrinde bulunan Yangtze nehir yunusu da korumaya alınan sevimli hayvanlar arasında. Asya'nın ve Çin'in en uzun nehri Yangtze boyunca 20 milyon yıldır yüzen beyaz yüzgeçli yunusun soyu, sanayinin gelişmesi, aşırı avlanma ve nehir trafiğinin artmasından dolayı tükendi. Çin tanrıçası olarak anılan 2.5 metre uzunluğundaki utangaçlığıyla bilinen nehir yunusuna en son 2004'te rastlanmıştı.
İlk kez 1841 yılında keşfedilen pigme su aygırları da küçük boyutları ve sevimli yüzleriyle bilinen su aygırlarından farklılık gösteriyor. Sierra Leone ve Gine'de yaşayan pigme su aygırlarının boyu 75 cm'yi geçmez, ağırlığı ise 160-270 kilodur. Yalnız yaşamayı seven ve yüzmeyen su aygırları da koruma altına alınan hayvanlar arasında.

 

İngiliz Çevre Örgütü tarafından korumaya alınan en ilginç ve sevimli hayvanlardan birisi de 20 milyon yıl öncesine ait olan ve Sri Lanka'da yaşayan Slender Loris ismi verilen minik hayvan. Minik vücutlarına rağmen çok uzun kol ve bacaklara sahip olan bu hayvanların en önemli özelliği ağaç gövdelerine sarılarak hiç kıpırdamadan saatlerce dinlenmeleri. İngiliz Çevre Örgütü 564 tane soyu tükenen ilginç hayvan tespit ettiklerini fakat ilk çalışma olarak seçilen 10 hayvan türünün koruma altına alındığını açıkladı.

Sadece Nesli Tükenen Bazı Hayvanlarının Resimleri

Slender Soris

Slender Soris

Slender soris resim

Slender Soris

çift hörgüçlü deve

Çift hörgüçlü deve

Çift hörgüçlü deve 2

Çift hörgüçlü deve

Pigme su aygırı

Pigme su aygırı

Solenodon cubanus

Solenodon cubanus

Solenodon cubanus resim

Solenodon cubanus

Yangtze nehir yunusu

Yangtze nehir yunusu

 

Dediğim gibi bunlar nesli tükenen bazı hayvanlar.Artık herkez ezberledi hayvan neslinin sona ermemesi için ne yapmaması gerektiğini.Lütfen gerekli önlemleri alalım.

Load disqus comments

4 yorum